Styrestol

"Styrestol"

Den originale styrestol, til lidt ældre Nauticat 33, er af typen "barstol". D.v.s. at den er høj og har 4 høje ben, som slutter af i en firkantet ramme. Stolen står sikkert nok når man sejler på fladt vand for motor. Men hvis det gynger en smule, eller man sejler for sejl, så skal man passe på ikke at vælte.

Dette kan der gøres noget ved, idet man kan spænde den fast i dørken, med nogle beslag som er lette at skrue på/af.

Jeg har udført det på følgende måde:

Det eneste der kræves er et par store møtrikker (10 mm) et par skruer (også 10 mm, og korte), En aluminiumsliste som kortes i to stykker på ca.: 8 cm og med et hul på ca.: 11 mm således at skruen kan passere uden problemer.

        

Desuden to "hager" (passende til stolens rustfrie rammebeslag) med 12 mm hul (brug et galvaniseret beslag hvor det ene "øje" saves af), købes i byggevaremarkeder og er beregnet til montering af rør.

Man placerer stolen hvor den skal være, mærker af hvor møtrikken passer på dørken. Herefter laver man, med et stemmejern, et 8 kantet hul til møtrikken (lav det i undermål). Man presser møtrikken ned, og monterer beslaget ovenover. Beslaget sørger for at møtrikken bliver vor den er, beslaget "holder" stolen.

Herefter kan stolen fikseres meget sikkert. Inden man sejler ud, spænder man blot stolen i dørken med 10 mm skruen.

Systemet kan garanteret også bruges på andre stole som ønskes fikseret.

Jens Koch, medl.: 16