Vandtank

Vandtank

Der har altid været problemer med at fylde vand i vand-tanken på en Nauticat 33. Hvis man gør det med slangen ned i påfyldningsstudsen og bare lukker op for vandet, så vil dørken inde i skibet bule op under vandtrykket.

Derfor skal man normalt være lidt forsigtig med påfyldningen.

I manualen til båden står der at man ikke må sætte slangen i studsen. Og at man kan komme ud for at dørken rejser sig.
Dette er for dårligt.

Det viser sig at udluftningen IKKE er udført korrekt. Den går ganske vist fra det højeste sted på tanken og ud i bagbordsside af båden, men den slår en bue nedaf inden den fortsætter op til udluftningsgennemboringen i siden af skibet.
Jeg kan godt se hvorfor den går ned først. Der er, under dørken, et skot som den skal igennem, det har været lettest at lade slangen gå ned under en bærende bjælke og derefter op.

Første gang man hælder vand i tanken, så vil der komme vand ud i udluftsslangen, og den virker ikke mere.

Det kan der gøres noget ved.

Hvis man ikke skal ændre på selve bådens konstruktion, så kan man lade udluftningen gå inde i skibet, lige op fra tanken.

Man kan købe et kobberrør og en plastliste, dem som man bruger til fastgøring af elledninger. Man laver et hul i dørken, forbinder kobberrøret med udluftningen med et stykke af den oprindelige slange. Sætter den selvklæbende liste på skottet, helt op til loftet. Klikker kobberrøret fast i listen.
Lad kobberrøret slutte ca.: 1 cm. fra loftet.
vandtank-01      vandtank-02
Nu virker udluftningen. Man kan fylde med vandslangen nede i påfyldningen uden at dørken buler op.

Og, nej, der kommer ikke, og kan heller ikke komme, vand ud af røret. Det ligger betydelig over påfyldningstudsen.

Jens Koch
Medlem nr.: 16