Vandtank – udtag

Vandtank-udtag

Slangen, der gik fra vandtanken til trykpumpen, var mørnet totalt, således at den "knækkede" da jeg ville checke systemet her i foråret 2004. Se billed 1.

Gode råd var dyre, idet slangen gik fra et udtag nederst i tanken, ud gennem skottet til motoren, og videre op til pumpen. Slangen var sat fast til denne studs ude i motorrummet, langt nede og naturligvis foran motoren. Det var umuligt at komme ned til denne forskruning.

Jeg grublede lidt over det, idet tanken så skulle tages ud, hvilket ville afstedkomme en del afmontering inde i salonen.

Jeg kom til den konklusion at jeg ville save et stort hul fra oven i tanken, således at jeg kunne lade tanken sidde. Proppe udtags hullet i bunden ud indefra med tætningsmasse og en passende "prop". Herefter montere et "låg" hvor jeg havde sat et kobberrør i, således at dette stak ned i bunden af tanken.

´       

Låget lavede jeg af glasfiber/polyester. Jeg brugte låget (blød plast, så slipper det let) fra en stor malerbøtte som "form". Låget er ca.: 5 mm tykt. Som stop af hullet, brugte jeg en "prop" af plast. Jeg fandt ud af, at den studs der medfølger en tube silikonegummi, passer perfekt i hullet, så det var blot at bruge silikonen og studsen, så var det lukket.

Selve monteringen tog ca. 1 time, og samlingen blev blot etableret med selvskærende skruer og en tætningsliste. Der er lige plads til bøjningsfittingen i kobber, således at dørken ligger rigtigt bagefter. Fra kobberrøret går en ny slange op til pumpen.

Ledningen over låget vist på det sidste billede er kun fra niveaumåleren, og har ikke noget med vandudtaget at gøre.

Læg i øvrigt mærke til tankens indvendige overflade, den står som ny, og den er 25 år gammel!. Jeg giver tanken 1/2 liter klorin fortyndet med 4 liter vand inden vinteropbevaring, det holder den komplet kimfri. Og det er let at skylle tanken ren for klorin om foråret.

Ved gennemskylningen om foråret får man også helt rene slanger indvendigt.

Jens Koch, medl. 16