Agterdæk

Agterdæk

Jeg har i år (2003) ændret mine agtersæder til nogle "integrerede", således at forstå at jeg har lavet to, en i hver side. Sæderne er lavet således at styrehuset fortsætter ud i sæderne. Jeg har lavet det af plywod, som jeg bagefter har malet i samme farve som båden (næsten, det er ikke helt lykkedes, idet jeg lavede dem ved kunstig lys inde i en hal).

     

Inden jeg lavede dem, udarbejdede jeg en model i stift karton (pap), som jeg lavede i fuld størrelse, på stedet. Det er ikke så svært, blot nogle lister, en "Stabelgun",- rent mekanisk, noget tape og lidt lim. Denne brugte jeg så til at save træet ud efter. Der er ingen vinkler der er rette, så det er nok den letteste måde at gøre det på.

Sæderne er lige store nok så man kan sidde to ved siden af hinanden. De tager ikke så meget plads op, således at der er fin plads på agterdækket. I det ene sæde har jeg - permanent - placeret min Honda generator ("nødstrøm"), således at den kan køre i "kistebænken", med udluftning i siden.

Selve sædet er naturligvis med pålimede teakstave og fugemasse.

Jeg har så yderligere lavet en aftagelig "fodstytte", således at jeg kan blive siddende, uden at falde ned af sædet, når vi sejler for sejl.

Beslagene i dækket er lavet på den måde at jeg har "undersænket" et stykke aluminium, i det midterste hul har jeg så yderligere lavet et 6-kantet hul, i dækket, til en møtrik. Denne møtrik benyttes så til at holde fodstøtten, via to øjebolte, som jeg har afkortet til den rigtige længde.

     
Fodstøtten kan gemmes i den ene kistebænk når den ikke bruges.

Nu kan jeg sejle for sejl, og båden kan lægge sig under 45 grader, uden at jeg tumler rundt på agterdækket.

Jens Koch, medl. 16.

2003