El system – akkumulator

Køb af akkumulatorer og andet i Sverige eller Tyskland.

Brug vinteren til at forberede den kommende sejlsæson.

Blyprisen på råvarebørsen i London er historisk lav for tiden, ligeledes er prisen på svenske kroner, så forudsætningerne for et godt køb i Sverige er til stede. Ligeledes er batterierne i Tyskland en del billigere end i Danmark. Prøv at google ”yacht batterien” eller”agm batterien” eller kombinationer deraf.

Forhandlere som ligger med batterierne som lagervare er nok ikke så vilde med at sælge til lave priser, men andre skulle være til at forhandle med.

De nye AGM-batterier er et godt alternativ med følgende fordele: Længere levetid, ingen efterfyldning eller syredampe, tåler dybere afladning.

Man skal nok indstille sig på selv at hente batterierne, så hvis man også skal bruge: Batterilader, batterimonitor, regulatorer, skillerelæ etc. er der mange penge at spare ved at samle købet. Det gjorde jeg selv i feb. 2008. Jeg aftalte alle detaljer gennem e-mail og/eller telefon vedrørende pris og afhentningstidspunkt og betalte direkte med kontanter. Hos solarlink.de vovede jeg dog at handle via e-handel og bankoverførsel, de havde en god service, og det gik fint.

God jagt.
Bent Lindorf Nielsen Ormhøjgårdvej 33  DK 8700 Horsens Nauticat 32 ”Queen”

Links:

http://www.yachtbatterie.de/; http://www.elfrasolen.dk/Nyheder/Blypris.htm
http://www.solarlink.de/