Diseltank – tømning

Diesel tank tømning:

En nauticat 38 fra midtfirserne er udstyret med 2 * 300l tanke. Jeg er sikker på at 33 og 44 er opbygget nogenlunde ligesådan.

Fra fabrikken har man i bunden af tanken påsvejset en lille fordybning, hvor snavs og vand vil bundfælde sig. Fra fabrikken var vores nc forsynet med en 3/8” prop, til aftapning af vand/slam. Det kan dog være forbundet med en del besvær at løsne denne messing prop, ligesom det er noget griseri i bunden af båden, idet slammet ikke ligefrem løber ud i en pæn stråle. Hvis man så også taber denne prop, og har 300liter i tanken, så kan man nemt tabe humøret.

diseltank-tømning1

Jeg har påmonteret en lille hane (balofix) således at man nemt to gange om året man aftappe dette (for motoren) ødelæggende bundfald. Man påskruer en slange studs på balofixen, sætter en lille slange på, og lader det ulækre snask løbe i en dunk. Når det er rent diesel der kommer igennem slangen, fjerner man studsen, og skruer en prop i balofixen.

I vores nc38 fra 83 var der ca 5liter snavs i hver tank !!. den ene prop var groet helt fast, og måtte bores ud, så tanken måtte tømmes først. Men hvis ellers proppen er til at pille ud, kan man godt skrue balofixen i uden at tømme tanken.

Jesper Ankersen

Medl.: 359

2009