Optagning for bundbehandling

Optagning af NC44 for bundbehandling

NAUTICAT PÅ LAND

"På grund" hos Nordbjærg – op/ned hvor let kan det være ?

Det gamle ordsprog: "Når enden er god, er ………, vil Kaj og Grethe, lykkelige ejere af "CALYPSO" Nauticat 44.

omskrive til: Når bunden er god er alting godt.

Når man som vi, ofte ligger i vandet hele året, trænger bunden og ikke mindst fribordet til en omgang. Der skal vandslibes, males, skiftes zink, vaskes, poleres og meget andet så "damen i sin bedste alder" kommer til at ligne en ung pige igen. Men !!! den skal jo på land først.

At komme på land, hvor var det let. Og begge master blev på !!!

Der har ikke været så mange steder, vi med en vægt på ca. 18 tons kunne komme op. Normalt foregik det med en beddingsvogn, hvori båden blev trukket op af beddingen, for derefter at blive stående et par dage på vognen eller blive klodset op (ikke så let). Alt i alt et projekt der tog tid og var besværligt.

Men !!!!!!!!!!

P. Nordbjærgs Bådeværft, Skovshoved Havn, 2920 Charlottenlund, tlf. 39 63 60 22 har fået ny travelift der kan tage både op til 20 tons.

Den 29. maj havde vi aftalt tid for optagning. Vi sejlede ind med agterenden i et lille bassin, efter først at have flyttet messanbommens bomdirk. Traveliften, stod parat, og 3min. efter var båden løftet op i niveau med land. Der hang hun, snavset og fyldt med rur. Efter en omgang trykspuling og afskrabning, kørte hun stille og roligt ind på den store plads, hvor hun blev stillet sikkert i 6 bukke.

Nu havde vi Pinsen til at arbejde i, med vand, strøm og masser af plads, det kunne ikke være bedre. Og vejret er jo behageligt på den tid af året.

Den 6. juni ud igen. Aftalt kl. 10.30. Kl. 10.30 stod traveliften parat til at løfte hende lidt op, så den sidste bundsmøring kunne ordnes. Kl. 11.00 lå "Calypso" og vuggede vej kajen og Grethe lænede sig op af Kaj og sagde: "så let har det da aldrig været før". Og skipperen var stolt over sine 2 smukke "piger" der strålede om kap med solen, som havde fundet vej til os denne dag.

Så skal i på land og gi` "det gode skiv" et pift – så kan vi anbefale den nye travelift.

Grethe og Kaj medl. 3, "Calypso"