Agterkøje

Ekstra køje agter i en NC33

I en Nauticat 33 med popdæk, er det muligt at montere en "overkøje", således at man har en ekstra køje.

Hvis man har dobbeltkøjer agter, så kan det være lidt bøvlet for den inderste at komme ud, uden at forstyrre  ens ægteviv. Det kan der rådes bod på, idet man kan etablere en overkøje.

Det gøres ved at save en 9 mm finerplade ud, således at den flugter med bådsiden (brug pap til at lave en model af krumningen ud mod siden). I vores båd er siden forsynet med maghoni lister, jeg fjernede blot en af disse, så køjebunden kunne hvile på den næste liste. Af hensyn til styrken, monteres et høvlet bræt under køjebunden, til fæste af siden.

Jeg købte en mahogni "hylde" i et byggemarked, den skulle bruges til siden af køjen.. Denne hylde er limet samme af flere stykker, og er meget robust, den  er 18 mm tyk. Derefter savede jeg den ud, således at den har det rigtige "maritime" look.  Det hele monteret med diverse lister og skruet på, således at det kan afmonteres igen, hvis man ønsker det.

Køjen er i fuld længde, og som hynde købte jeg en  i "Jysk", Skar den til og ombukkede stoffet. Længden og bredden på midten af køjen  passede fuldstændigt til en standardhynde, og dermed er der fuld længde til at strække ben.

Desuden lavede jeg en lille hylde til montering på køjen, til briller o.lign, ved hovedgærdet, se foto.

Jeg har benyttet køjen i denne sæson, og den fungerer fint. Der er god plads i dobbeltkøjen under, og man har en herlig soveplads i den øverste køje, idet man har en formidabel udsigt, især hvis man ligger for svaj, hvad vi ofte gør.

Prisen for det hele er ca.: 2.000,00 kr

Jens Koch Medl no.: 16
2003