Bovspryd

Bovspryd

En NC33 uden bovspryd sejler ikke så godt for sejl, da sejlcentret er for langt agter. D.v.s. at båden vil gå op i vinden for kryds, og at den i det hele taget ikke kan krydse ret godt, da genuaen ikke vil trække effektivt.

Men, der er to muligheder for at få et bovspryd. Man kan købe et færdigt fra Siltala yacht (gennem importøren), eller lave det selv. Det sidste er langt det billigste.
Værftets løsning går ud på at hæve søgelænderet, som på de nyere både, det er en dyr løsning. Jeg spurgte på denne til min forrige NC33, det var for 10 år siden, og dengang kostede det 17.000,00 kr.

Jeg besluttede at lave en selv, sådan at forstå at jeg lavede en træmodel, hvorefter en smed lavede det rustfrie arbejde. Samme model har jeg brugt til min nuværende NC33. Jeg har bibeholdt søgelænderet, idet jeg mener at det klæder båden bedst. - båden ser ikke så høj ud som den løsning værftet benytter.

Læg mærke til at ankeret har en rulle, sat på en tværstang med to stop således at rullen bliver hvor den skal være.. Denne tværstang kan afmonteres.

Træarbejdet har jeg selv lavet: vandfast finer med teakstave på. Vaterstaget har fat i et beslag lige over vandlinien. det er skruet igennem skroget, og spændt indefra, i ankerbrønden.

Jens Koch, medl. no.: 16
2001