Foldedør

Foldedør

Skydedøren til agterkahytten i ældre nauticats er en stor tung og solid sag, klodset at se på, og upraktisk når man skal ind i klædeskabet. Denne dør har vi fjernet og i stedet monteret en hjemmelavet foldedør.

Vi gjorde således: Monterede en alugardinskinne over gliderillen i loftet , og købte et stykke kraftigt møbelstof i farve der passer til hynderne. Størrelsen er dørhøjde + sømrum, dobbelt bredde + 20 cm. + sømrum. Sy for hver 4 cm. i bredden hele vejen, fra top til bund, buk om og sy, så bunden er lukket. Tildan 2 x 1 cm. lister, de 2 yderste liter skal være lidt tykkere ca. 15 mm. for at have noget at skrue i, helst asketræ, Til vores dør brugte vi 12 lister, disse afrundes på alle kanterne, listerne skal være ca. 2 cm kortere en døren skal være høj. Listerne skubbes nu ned i hver anden af de fremkommende lommer og lukkes for oven, ved at sy gliderne direkte på toppen af listehullerne. Derefter skubbes foldedøren ind på alulisten. Der monteres en strop af reststoffet, hvorpå der sys et stykke velcolukke så døren kan stå åben, også i søgang. I lukkesiden monteres en kraftig magnetholder, som man bruger på køkkenlåger. Man kan skjule hægterne, ved at skrue en lille teakliste på som kappe.

Du har hermed en let og elegant dør.Foldedoer

Der kan med fordel monteres et stort spejl over klædeskabsdøren Få det tilskåret hos en glarmester
Husk at bede om et vådrumsspejl og at få slebet kanterne. Montere det med montagelim, der er beregnet til spejle, da limen ellers med tiden vil ødelægge spejlet
Med sådan et spejl, bliver du populær hos damerne

Mogens Sørensen
Medl. Nr. 123