Rum under vask

Rum under vask

I vores nauticat 33, er der kun en låge under køkkenvasken, og et stort uudnyttet rum uden adgang ude fra, ved side af. Her stod en plade til at lægge over vasken, denne har vi aldrig brugt, så den blev sat i land.

Dernæst målte jeg ud for at lave en låge, lige over trappen, dette passer lige med hylden under vasken . Jeg startede med at bore 4 små huller ø 3 mm. ved siden af hinanden lige på opstregningen af den lodrette streg, denne skal alligevel være lidt bredere da der skal være plads til pianohængslet, satte der efter en elstiksav ind og skar det afmærkede pladestykke ud, derefter borede jeg med et kopbor, 40 mm. hul til fingergrebet i samme højde som i lågen ved siden af. Købte en teakring ø 39 mm. katalog nr.649497 og fingerlås i messing, katalog nr. 649495 fra katalog Nautisk udstyr.

rum-under-vask-02
Det hele for kr. 31,00. Satte derefter et stykke tilpasset pianohængsel (husk kærnen skal være af messing) på efter slibning og lakering. For derefter at montere det hele.

Jeg fik dermed en fin hyldeplads, for gryder og pander.

rum-under-vask-01
Det samme lavede jeg i forkahyttens styrebords køjeforside, det blev til 2 stk. lemme med hængsel i underkanten. Låsesystem som beskrevet oven for. Mellem lemmene lave jeg en hylde af 12 mm. vandfast krydsfiner, der blev tilskåret efter skibssiden, det hele blev slebet pænt af og lakeret. På den måde er man fri for at løfte hynde og køjebund, og der er blevet mere stuveplads, hos os, fodtøj på nederste og håndklæder på øverste hylde..

Mogens Sørensen
Medl. Nr. 123